Ръководителят на компанията за онлайн търговия "Амазон" Джеф Безос печели на час 4,5 милиона долара, следван от основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг с 1,7 милиона долара на час, съобщава "Бизнес инсайдър". Изданието е изчислило заплащането на 16 американски милиардери за един работен час, основавайки се на данни на сп. "Форбс".

Според изчисленията заплащането на Безос на час надвишава 157 пъти средната годишна заплата на служителите в компанията, която е около 28 000 долара.

Трета в класацията е ръководителката на веригата супермаркети Уолмарт Елис Уолтън, която заработва по около 1,4 милиона долара на час.

Следващите в списъка печелят по по-малко от 1 милион долара на час. Американският инвеститор и филантроп Уорън Бъфет получава 959 000 долара за един работен час, а Лари Пейдж, ръководител на Алфабет - компанията майка на Гугъл - 924 657 долара на час.

Шефът на компанията за производство на електромобили Тесла Илън Мъск заработва на час по 685 000 долара, а ръководителят на Майкрософт Бил Гейтс - 456 621 долара на час.

Тръмп: Амазон не плаща достатъчно данъци в САЩ

Тръмп: Амазон не плаща достатъчно данъци в САЩ

Президентът Доналд Тръмп изрази днес безпокойство от малкото данъци, които Амазон плаща в САЩ. В същото време слуховете, че държавният глава иска да о...