НОВИНИ

Шефът на БСК Радосвет Радев: Нашите предприемачи инвестират повече в чужбина

Каква е бизнес средата в България и подходящ ли е инвестиционният климат у нас за чужди инвеститори - с коментар по темата в "Още от деня" гостува Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара (БСК).

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 12.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Може да се прави бизнес в България, средата работи, ние сме една отворена икономика с всевъзможни инвеститори - и български, и чуждестранни, категоричен е Радев.

Той обясни, че в сферата на трудовата заетост продължава на дневен ред да е проблемът с липсата на достатъчно работници.

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара: От 120 000 до 150 000 са незаетите работни позиции - хора няма навсякъде, от сферата на информационните технологии, до овчари и пъдари. Няма място, където можем да кажем, че прелива от работници.

По думите на Радев, нашата икономика е икономика на миналото - с изключително ниска добавена стойност, с евтина работна ръка

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара: Новите технологии бавно и полека ще започнат да създават новата икономика в България - това трябва да го направи бизнесът, не държавата.

Председателят на БСК заяви, че има интересно явление относно инвестиционния климат - за първи път инвестициите на българските предприемачи в странство стават по големи отколкото на чужди предприемачи в България. Явно бизнес средата у нас е заменена с друга - по-толерантна, по-грижовна от нашата, допълни Радев.

Регулациите не могат да създадат бизнес, но могат да променят скоростта, с която той се развива, каза още председателят на БСК.

Вижте целия разговор с Радосвет Радев във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
130 години от рождението на художника Борис Георгиев
130 години от рождението на художника Борис Георгиев
Главният мюфтия поиска промени в проектозаконите за вероизповеданията
Главният мюфтия поиска промени в проектозаконите за вероизповеданията