Каква е бизнес средата в България и подходящ ли е инвестиционният климат у нас за чужди инвеститори - с коментар по темата в "Още от деня" гостува Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара (БСК).

Може да се прави бизнес в България, средата работи, ние сме една отворена икономика с всевъзможни инвеститори - и български, и чуждестранни, категоричен е Радев.

Той обясни, че в сферата на трудовата заетост продължава на дневен ред да е проблемът с липсата на достатъчно работници.

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара: От 120 000 до 150 000 са незаетите работни позиции - хора няма навсякъде, от сферата на информационните технологии, до овчари и пъдари. Няма място, където можем да кажем, че прелива от работници.

По думите на Радев, нашата икономика е икономика на миналото - с изключително ниска добавена стойност, с евтина работна ръка

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара: Новите технологии бавно и полека ще започнат да създават новата икономика в България - това трябва да го направи бизнесът, не държавата.

Председателят на БСК заяви, че има интересно явление относно инвестиционния климат - за първи път инвестициите на българските предприемачи в странство стават по големи отколкото на чужди предприемачи в България. Явно бизнес средата у нас е заменена с друга - по-толерантна, по-грижовна от нашата, допълни Радев.

Регулациите не могат да създадат бизнес, но могат да променят скоростта, с която той се развива, каза още председателят на БСК.

Вижте целия разговор с Радосвет Радев във видеото.

Новият председател на БСК Радосвет Радев: Бизнесът ни видя всичко за 30 години

Новият председател на БСК Радосвет Радев: Бизнесът ни видя всичко за 30 години

Новият председател на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев даде първото си телевизионно интервю в ефира на предаването "Денят започва" с...