НОВИНИ

Шефът на ЕНП предупреди "Реформаторите"

Председателят на ЕНП Жозеф Дол призова всички партии от център-дясно в България да работят заедно, а да не играят политически игри. Председателят на най-голямата европейска партия каза това след като разговаря в Брюксел със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Владислав Велев
от Владислав Велев Оператор: ​Борислава Инджиева​
17:54, 28.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Лидерът на ЕНП Жозеф Дол призова Реформаторския блок и ГЕРБ към единство и обща работа, а не за политически игри. Той подчерта, че трябва да бъде сложен край на разногласията между политическите сили, които са част от най-голямата европейска политическа партия.

Жозеф Дол, председател на ЕНП: Това е и посланието ми за България - да има стабилност, а партиите от дясно-център трябва да работят ръка за ръка, за да могат да успеят да се справят с проблема с миграцията. Намираме се в много труден период заради тероризма, така че нямаме време да играем политически игри, които да дестабилизират правителствата в нашите страни. Така че - единство и солидарност!

Според Дол сега не е моментът за водене на предизборни кампании, а за работа в екип, за да се проведат реформите в България. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че Дол внимателно следи случващото се в България.

Цветанов е в Брюксел, за да участва в работата на Политическата асамблея на ЕНП. На нея ще се обсъжда какво да се направи за по-бързото решаване на мигрантската криза и за намаляване на заплахата от тероризъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се стигна до освобождаването на министър Танев?
Защо се стигна до освобождаването на министър Танев?
Ключови промени в системата на ТЕЛК
Ключови промени в системата на ТЕЛК