Без медал за България завърши индивидуалния многобой на световното първенство по художествена гимнастика в София. Катрин Тасева остана пета. Дина Аверина от Русия спечели титлата пред погледа на президента на МОК Томас Бах.

В "Арена Армеец" преди минути завършиха финалите в индивидуалния многобой. Красивата надпревара бе изгледана от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

По-рано днес той даде висока оценка за домакинствата на България на трите световни първенства по волейбол, художествена гимнастика и гребане на срещата с премиера Бойко Борисов.

Томас Бах: Имах много продуктивна среща с вашия премиер, който е голям приятел на спорта. Заедно с него и с министъра на спорта обсъдихме огромното подобрение в инфраструктурно отношение, което виждам в страната ви. Страната ви поставя олимпийски рекорд с домакинството на трите световни първенства. Министър-председателят Борисов имаше куражът да предложи България за домакин на Младежките зими олимпийски игри през 2024. Разговорите ще започнат още следващия месец на предстоящите игри в Буенос Айрес.

Президентът на МОК бе удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Националната спортна академия.

Бах определи срещата си с българските олимпийци в Националната художествена галерия като най-паметния момент от посещението му у нас. Специални поздравления получи двукратния олимпийски шампион Боян Радев, за изложената колекция от картини по случай 50-годишнината от втората му олимпийска титла.

Утре Томас Бах ще бъде гост и на Световното първенство по гребане в Пловдив.