НОВИНИ

Шефът на НСО Ангел Антонов подаде оставка

Директорът на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов подаде оставка. Молбата си за напускане той е депозирал вчера в президентството, а днес тя е изпратена в правителството за съгласуване. В извънредна точка Министерският съвет е приел оставката. За окончателното освобождаване на директора на НСО президентът трябва да издаде указ, а дотогава той ще продължи да изпълнява задълженията си. В съобщение, публикувано на сайта на НСО, се казва, че мотивите на Антонов да подаде оставка са преминаване на работа по Закона за дипломатическата служба.

Явор Симов
от Явор Симов
19:31, 31.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Напрежението около Ангел Антонов започна преди около месец, когато военната прокуратура започна проверка по сигнали срещу него за редица нередности в службата. Сигналите били подадени от негови служители. В първото си интервю пред медиите, след като пое НСО през 2014 г. Антонов казва за работещите в службата, че са много добре подготвени и изключителни професионалисти.

Ангел Антонов директор на НСО (архив): Аз така преди 3 месеца дойдох и когато видях с какво разполага НСО, просто съм възхитен от уменията и подготовката на нашите кадри. Искам да ви уверя че не отстъпват по нищо на другите специализирани служби, които се занимават с тази дейност.

Днес Ангел Антонов каза за БНТ, че си тръгва огорчен. Огорчен от написаното за него в последните месеци. По думите му срещу него са говорили хора, които не притежават неговия опит и експертиза. Ангел Антонов потвърди, че преминава на дипломатическа работа в Санкт Петербург. И остава на поста директор на НСО, докато не излезе указ за освобождаването му. За негов наследник се спряга Тодор Гребенаров, който сега е заместник-началник на Националната полиция.

Ангел Антонов беше назначен на този пост преди три години с указ на президента Росен Плевнелиев, като преди това беше директор на главна дирекция Национална полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет в Нова Загора реши да бъде приватизирана болницата в града
Общинският съвет в Нова Загора реши да бъде приватизирана болницата в града
Тома Биков от ГЕРБ срещу Георги Свиленски от БСП за Истанбулската конвенция
Тома Биков от ГЕРБ срещу Георги Свиленски от БСП за Истанбулската конвенция