НОВИНИ

Арестуваха началника на полицейското управление в Раковски

Началникът на полицейското управление в град Раковски Георги Илиев е арестуван с още двама подчинени за корупционни престъпления. Според източници, близки до разследването, задържаните са заподозрени, в това, че са злоупотребили със служебно положение и са изнудвали местен жител.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
17:55, 19.04.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вчера е арестуван началника на полицейското управление заедно с двама оперативни работници. Информацията за това стана ясна днес през деня. От Окръжна прокуратура, която води разследването отказаха да коментират, но все пак съобщиха, че трима души от Раковски са арестувани за корупционни дейности. Става въпрос за изнудване на местен жител. Срещу него е водено разследване и се е очаквало данните по това разследване да бъдат предадени в прокуратурата, но това не се е случило. Очевидно са се очаквали някакви парични постъпления.

Кметът на гр. Раковски Павел Гуджаров съобщи за БНТ, че досега са нямали оплаквания от местните жители. Единственият, който говори по въпроса, е главният секретар на МВР Младен Маринов.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Все още тече акцията. Вътрешна сигурност я провежда. Директорът на областната дирекция също е в течение на това, което се провежда с негово съдействие. Нека да изчакаме резултатите.

Утре в 11.00 часа Окръжната прокуратура в Пловдив ще изкара данните и корупционните схеми, в които са обвинени тримата служителите на МВР. Първоначалната информация е, че става въпрос за един стар обир от 2017г. Тогава бяха откраднати 75 мастербокса от полицаи от Пловдив за сумата от 300 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП с искане за намаляване на депутатските заплати
БСП с искане за намаляване на депутатските заплати
Новият кубински президент Мигел Диас-Канел встъпи в длъжност
Новият кубински президент Мигел Диас-Канел встъпи в длъжност