Издирваният началник на "Пътна полиция" - Казанлък е открит прострелян в слепоочието в местност между казанлъшките села Бузовград и Горно Черковище. Основната версия е самоубийство, но от съобщението на прокуратурата става ясно, че се разследва дали Тодор Николов не е бил склонен от някого да посегне на живота си.

Казанлък Бузовград, Казанлък Горно Черковище, Казанлък

Тодор Николов е открит днес около 13 часа. Той е бил в личния си автомобил с огнестрелна рана в слепоочието. От огледа е установено, че фаталният изстрел е бил произведен от служебния пистолет на Николов.

комисар Георги Хаджиев - директор ОД на МВР-Стара Загора: От първоначалния оглед е ясно едно, прострелна входно-изходна рана в областта на главата. Най-вероятно смъртта е настъпила внезапно.

На мястото са намерени и незаконно оръжие, както и много пари. Част от банкнотите са били изхвърлени в язовира и е повикан екип пожарникари, които да ги извадят.

Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора: В зоната на самото произшествие в близост до тайника на язовир Копринка, бяха намерени пачки с различни по номинал банкноти около 4-5, бяха намерени кутийки с боеприпаси за пистолет - патрони и кожен кобур с намиращ се в него револвер.На този етап предполагаме ,че най-вероятно незаконно оръжие.

Отцепен е голям район около мястото и се прави оглед, за да се установят следи от преминаването на други хора. Разследването на този етап е за подпомагане или склоняване към самоубийство. Предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи и събиране на доказателства за изясняване на фактите.

Незаконно оръжие​ и голяма сума пари са намерени до тялото на Тодор Николов​

Незаконно оръжие​ и голяма сума пари са намерени до тялото на Тодор Николов​

Издирваният началник на "Пътна полиция" - Казанлък е открит прострелян в местност между казанлъшките села Бузовград и Горно Черковище. Най-вероятно ст...