Наказателният съд в Скопие наложи мярка задържане под стража от 30 дни на ръководителя на Специалната прокуратура Катица Янева. Задържането беше поискано от Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност и корупция.

© БГНЕС

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски също поиска постоянен арест за Катица Янева. Според него има достатъчно данни, че "Катица Янева е извършила злоупотреба с власт" при аферата "Рекет" с цел облагодетелстване.

Няма данни, че политици са замесени в тази афера, заяви Йовевски и уточни, че при обиска днес е иззет и компютъра на Янева.

По думите му, тя е влияела върху освобождаването и връщането на паспорта на обвиняемия, а след това е предложила смекчаващи обстоятелства на обвиняемия по делото „Империя“ и превръщането му в свидетел.

Днес спецполицаи извършиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал "Козле" и в офисите й. Вчера тя даде и първите си показания по аферата "Рекет".

Арестуваха шефа на спецпрокуратурата в Северна Македония

Арестуваха шефа на спецпрокуратурата в Северна Македония

Арестуваха ръководителя на спецпрокуратурата на Северна Македония. Катица Янева, която е в оставка, беше задържана по искане на прокуратурата на стран...