НОВИНИ

Шефът на Здравната каса подаде оставка

Управителят на НЗОК Глинка Комитов е подал оставка без да посочи мотиви, каза пред журналисти в парламента председателят на здравната комисия Даниела Дариткова. Тя уточни, че вчера след 17.00 часа той е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание, позовавайки се на закона за здравното осигуряване, който му дава такава възможност.

bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 30.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Смятам, че мотивите му са изцяло лични, посочи Дариткова. Тя допълни, че решението е лично негово, а НС ще спази процедурата по приемането на оставката и ще стартира избор на нов управител. Председателят на здравната комисия увери, че ще бъде спази 30-дневният срок от приемането на оставката. Все още ГЕРБ нямали свои номинации и всяка парламентарна група може да направи добри предложения.

Драгомир Стойнев - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Ние ще настояваме тук в пленарна зала д-р Глинка Комитов да бъде изслушан, защото вчера той е подал оставка - става въпрос за управителя на НЗОК. Нов скандал, който вие може би сте хората, които сте го създали и ние искаме да разберем каква е причината за неговата оставка и защо човекът не може да се справи с вашето управление .
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриват театралните празници в Разлог
Закриват театралните празници в Разлог
Местят в друго училище ученика, който ритна учителка
Местят в друго училище ученика, който ритна учителка