НОВИНИ

Шегите на Обама

Американският президент Барак Обама на шега нарече бившия си държавен секретар Хилари Клинтън своя приемничка. Той направи това по време на традиционната годишна вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом.

Фани Аронова
от Фани Аронова
12:20, 01.05.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

На годишна вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, Барак Обама направи шеговит намек и той неизбежно бе свързан с Хилари Клинтън, която се бори за номинацията на демократите за президентските избори тази година.

Барак Обама, президент на САЩ: Следващата година някой друг ще стои на моето място тук и можем само да гадаем коя ще бъде тя.

Не беше пропуснат и Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия и се очертава като съперник на Клинтън на изборите. Обама използва факта, че милиардерът организира конкурса "Мис Вселена":

Барак Обама, президент на САЩ: Казват, че на Доналд му липсва опит във външната политика, за да бъде президент. Но честно казано, той се е срещал години наред с лидери от цял свят, като като Мис Швеция, Мис Аржентина, Мис Азербайджан.

Обама си припомни 8-годишния престой в Белия дом и отбеляза, че годините са взели своето.

Барак Обама, президент на САЩ: Преди 8 години бях младеж, изпълнен с идеализъм и енергия, а вжите ме сега. Аз съм остарял, косата ми е прошарена, и броя дните до момента, в който ще се изправи пред наказателния отряд за разстрел.

Тук Обама иронизира Сара Пейлин и думите й, че неговата здравна реформа щяла доведе до създаването на наказателни отряди от бюрократи, които да решават кой се нуждаят от здравни грижи. Асоциацията на журналистите в Белия дом съществува от 1914 г. Традицията за ежегодните й вечери се зароди преди шест години. Тази вечеря беше последната за Барак Обама като президент. Вторият му мандат на поста приключва през януари догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци посрещнаха Благодатния огън
Варненци посрещнаха Благодатния огън
Херцогинята на Кеймбридж на корицата на Вог
Херцогинята на Кеймбридж на корицата на "Вог"