Окръжна прокуратура - София обвини шест длъжностни лица от Агенция пътна инфраструктура в престъпление по транспорта за инцидента в тунел „Ечемишка", при който загина жена през февруари 2017г. Сред обвинените са двама, вече бивши председатели на Управителния съвет на агенцията - Лазар Лазаров и Дончо Атанасов.

Шестимата са обвинени, че са нарушили правилата за безопасна експлоатация на пътното съоръжение и по непредпазливост са причинили смъртта на жената, която пътувала в автомобил, когато елемент от осветлението на тунела се стовари върху колата.

Тогава стана ясно, че стоманената конструкция не е ремонтирана от 1985 г. и бяха разпоредени спешни мерки за обезопасяването ѝ. До инцидента са били направени шест огледа на съоръжението и са давани предписания за подновяването му заради корозия.

Експертизите са посочили, че след 2015 г. конструкцията е в аварийно състояние. Управителният съвет на АПИ е приел доклада, но не са били предприети никакви действия.

Прокуратурата обвини директор от АПИ за трагедията в "Ечемишка"

Прокуратурата обвини директор от АПИ за трагедията в "Ечемишка"

Обвинение за инцидента в тунел Ечемишка. Георги Златев - бивш директор в Агенция "Пътна инфраструктура", е привлечен като обвиняем за причиняване на с...