6 вдигнати от паяк каруци стоят с години на наказателния паркинг в софийския квартал "Дружба". Защо собствениците не търсят превозните си средства.

Една от репатрираните каруци вече 4 години чака някой да я потърси. А друга, чието вдигане от квартал „Лагера“ предизвика бурни реакции в социалните мрежи, още събира прах на наказателния паркинг.

Така изглежда днес каруцата, която ви показахме през 2015 година. След две години престой на наказателният паркинг, гумите вече се нуждаят от смяна.

Превозното средство отдавна е изгубило своя блясък и е необходим основен ремонт. От Центъра за градска мобилност коментира, че няма определен срок за задържане на репатрираните каруци. Така на практика те мога да стоят там вечно.

Румяна Милова, директор, Дирекция "Паркинги и гаражи", ЦГМ: Всъщност, трябва да се направят законодателни промени и най-вече, ако се правят си заслужава, да се правят заради залежалите автомобили. Но сходен е проблема и със каруците. Все пак се надяваме, че рано или късно ще дойдат собствениците им.

60 лева е цената, която трябва да плати собственика, за да си прибере каруцата. Такса за престой не се начислява. Остава обаче въпросът – защо собствениците не си ги прибират?

Румяна Милова, директор, Дирекция "Паркинги и гаражи", ЦГМ: На този въпрос, аз нямам отговор. Предполагам, че не могат да заплатят 60 лева или по-скоро, бягат от санкцията на полицая.

А откриването на собствениците по документи е невъзможно, защото каруците са без номер.