НОВИНИ

Шестгодишно дете застреля неволно мъж във Виноградец

Шестгодишно момченце неволно простреля смъртоносно 47-годишен мъж от пазарджишкото село Виноградец. Инцидентът е станал снощи в местно заведение, където близки празнували рождения ден на детето. Собственик на пистолета се оказа председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Той е задържан за 24 часа. Близки на убития се съмняват, че е стрелял някой от възрастните в компанията.

bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 01.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В разгара на празненството в заведението снощи един от гостите, след употреба на алкохол, извадил пистолет. Няколко от посетителите си прехвърляли оръжието един на друг. Накрая то попада в ръцете на шестгодишно момче, което прострелва смъртоносно 47-годишния Атанас Тонкев, собственик на заведението.

Димитър Тонкев, син на убития: Не знам колко трябва да се е напил човек да си даде бойния пистолет на това дете.

Близки на убития се съмняват, че някой от възрастните в компанията е стрелял, но пред полицията посочили детето, тъй като то не носи наказателна отговорност.

Димитър Тонкев - син на убития: Аз мисля, че е невъзможно дете да стреля с този пистолет. Аз искам да разбера кой е този човек. Не става. Няма как това дете...само спусъкът колко е обтегнат, а камо ли откатът на този пистолет.

Иван Динков живее само на няколко метра от заведението. Мъжът разказва, че компанията е била изключително шумна и е стреляно няколко пъти.

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Към момента няма привлечени обвиняеми. Предстои назначаването на съдебно-медицинска, балистична и комплексна психологическа експертиза. Изяснява се и как оръжието е попаднало в ръцете на 6-годишното дете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мобилни екипи ще връщат в училище 200 000 деца
Мобилни екипи ще връщат в училище 200 000 деца
Под 10% стигна безработицата в Благоевградска област през юли
Под 10% стигна безработицата в Благоевградска област през юли