Шести ден на протести в Грузия с искане за оставката на министъра на вътрешните работи на страната. След като управляващите не се съобразиха с искането, опозиционните депутати напуснаха парламента.

Хиляди протестиращи останаха пред парламента на Грузия за шеста поредна вечер. Те настояват за оставката на министъра на вътрешните работи заради насилственото потушаване на протестите в центъра на столицата.

Миналия четвъртък демонстранти се опитаха да нахлуят в сградата на парламента, провокирани от руски депутат, който седна на председателското място. Полицията разпръсна хората със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми, ранявайки над 240 души.

Гиорги Маргвелашвили, бивш президент на Грузия: След още една битка, грузинският народ показа, че Русия няма да победи. Но всеки може да види и разбере как защитаваме достойнството и държавността си. Обичам ви! Ще остана с вас до победата.

Макар засега оставка да няма, правителството все пак прие едно от исканията на опозицията парламентарните избори да се състоят по чисто пропорционална система, без праг за влизане в парламента.