НОВИНИ

Шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде отведен днес в Русе. Там ще му бъдат повдигнати обвиненията, които вече му бяха предявени задочно. Северин Красимиров вчера беше екстрадиран от германските власти в България. Вижте повече в прякото включване от Русе на репортера Даниела Димитрова

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
12:16, 18.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

До последно конвоирането на Северин Красимиров се пази в пълна тайна. Очаква се той да пристигне с микробус на охрана на съдебната власт и да влезе в следствения арест за разпити. Там го очакват наблюдаващите прокурори, за да му повдигнат двете обвинения - за изнасилване и убийство, извършено по особено жесток начин.

По-рано шестима адвокати отказаха да защитават Северин. Очаква се това да направи адвокат Иван Дойнов.

Северин ще се изправи пред Окръжния съд утре, за да му бъде разгледана мярката за неотклонение и да бъде задържан за постоянно в ареста. Вероятно до дни ще му бъде изготвена и психиатрична експертиза.

Помещението, в което ще бъде настанен Северин, отговаря на европейските изисквания, тъй като преди две години в следствения арест в Русе е правен ремонт.

В същото време, за да няма напрежение, жандармерията остава в двата ромски квартала „Тракцията" и „Селеметя", където за последно е живял Северин.

А близките на Виктория очакват най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ се готвят да напуснат пощенския договор
САЩ се готвят да напуснат пощенския договор
Съдът заседава по делото за убийството в Борисовата градина
Съдът заседава по делото за убийството в Борисовата градина