НОВИНИ

Шестима души са обвинени в Русе за незаконни банкови трансфери

Окръжната прокуратура в Русе е привлякла като обвиняеми шестима души за незаконно придобиване на данни за банкови сметки и лични документи, чрез които са изготвяни платежни инструменти и извършвани банкови трансфери. Това съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:10, 02.06.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
шестима души обвинени русе незаконни банкови трансфери

За 72 часа са били задържани Димитър Л. /37 години/ и Паола Д. /27 години/ - от Силистра, Михаил Д. /25 години/ от силистренското село Айдемир, Тихомир Г. /38 години/ от Варна, Явор Л. /40 години/ и Калоян П. /36 години/ - от Русе. Петимата мъже са действали като извършители, а жената - като помагач.

В периода от 1 януари 2016 г. до 30 май тази година, в София, Силистра и в Русе, шестимата придобили, пазили и укрили предмети, материали, компютърни програми - копия на лични карти, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които знаели, че са предназначени за подправка на платежен инструмент. В същото време те използвали платежните инструменти, издадени от български и чужди банкови институции, и данни от платежни инструменти без съгласието на титуляра.

В периода от 1 май 2014 г. до 3 май т.г. четири пъти избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

От прокуратурата съобщиха, че днес ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" по отношение на Димитър Л., Михаил Д. и Тихомир Г. На Паола Д. и Явор Л. вече е определена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лева, а на Калоян П. - "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

При полицейската акция са извършени претърсвания на 13 обекта в София, Силистра, Варна, Русе и Айдемир, като са иззети множество банкови документи, банкови извлечения, дебитни карти, СИМ-карти, компютърни конфигурации, мобилни телефони, няколко боеприпаса и различни видове наркотици - в неголеми количества.

Разследването по случая продължава. Разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС ще подари на деца 1000 билета за мача на Бербатов
БФС ще подари на деца 1000 билета за мача на Бербатов
Григор Димитров отпадна от Ролан Гарос
Григор Димитров отпадна от Ролан Гарос