НОВИНИ

Шестима от арестуваните служители на ГКПП "Капитан Андреево" остават в ареста

6-ма от задържаните за корупция служители на Капитан Андреево остават за постоянно в ареста, реши Хасковският окръжен съд. Други двама бяха пуснати с мярка подписка, а един под домашен арест. Деветимата служители бяха арестувани на граничния пункт при акция на специализираното звено "Антикорупция" в петък вечер.

шестима арестуваните служители гкпп капитан андреево остават ареста
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 02.10.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Те са обвинени в искане и вземане на подкуп. Вчера други двама митничари бяха освободени под парична гаранция от 2 500 и 5 000 лева. Задържаните са били наблюдавани близо година, а оплакванията дошли от превозвачи, на които им били искани подкупи между 15 и 80 евро. В съдебната зала стана ясно, че има таен свидетел, който подробно разказал пред съдия, че са му били искани подкупи от митничари и гранични служители на "Капитан Андреево".

адв. Веско Георгиев: Искането на прокуратурата е неоснователно. Общественият интерес е огромен, защото са митничари и граничари. 15 долара са доказани, че са взети от лице от митницата, с белязани пари, прокуратурата освен това има данни от засекретени свидетели. Но всяка друга мярка, различна от мярка за неотклонение "задържане под стража", ще изпълни целите на закона. Защо да ги държим в ареста? За удоволствие ли? За по-лесно прокуратурата да си свърши работата ли? Наказанието е до 6 години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгарците гласуваха на референдума за мигрантските квоти
Унгарците гласуваха на референдума за мигрантските квоти
Правата на пешеходците и останалите участници в движението
Правата на пешеходците и останалите участници в движението