Шестима души пострадаха при авария в завод „Арсенал“ в Казанлък. При инцидента няма загинали, пострадалите са настанени в болницата в града без опасност за живота. По случая започна разследване под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко преди 9 ч. тази сутрин в цех 120 на завод 3.

Там се работи с барут и при локално запалване са пострадали шестима работници от първа смяна на възраст между 23 и 60 години. Един от тях е в по-тежко състояние, но без опасност за живота и е транспортиран в Болницата в Стара Загора. Останалите са с различни повърхностни наранявания.

комисар Георги Хаджиев, директор ОД на МВР Стара Загора: Петима от тях са с обгаряния, само единият от пострадалите е с гръдна рана. Ние имаме готовност, ако се наложи хората да бъдат транспортирани до София, да се направят трасета, така че ще бъде направено абсолютно всичко възможно.
Шестима са пострадали при инцидент в завод "Арсенал"

Шестима са пострадали при инцидент в завод "Арсенал"

Авария в "Арсенал" прати шестима работници в болница, един от тях е сериозно пострадал.

Причините за локалното запалване се изясняват, по случая започна разследване. Ще бъде иззета цялата техническа документация и назначени редица експертизи, за да се изясни как е станал инцидентът.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор: Ще започне разследване за трудова злополука с причинени средни телесни повреди.

От ръководството на „Арсенал“ отказаха коментар по случая. Това е поредното произшествие на площадката на военния завод за последните няколко години. През март тази година в същия цех, където се работи с барут, загинаха двама работници.