НОВИНИ

Шестима работници пострадаха при трудова авария в „Арсенал“

Шестима души пострадаха при авария в завод „Арсенал“ в Казанлък. При инцидента няма загинали, пострадалите са настанени в болницата в града без опасност за живота. По случая започна разследване под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
19:49, 17.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Инцидентът е станал малко преди 9 ч. тази сутрин в цех 120 на завод 3.

Там се работи с барут и при локално запалване са пострадали шестима работници от първа смяна на възраст между 23 и 60 години. Един от тях е в по-тежко състояние, но без опасност за живота и е транспортиран в Болницата в Стара Загора. Останалите са с различни повърхностни наранявания.

комисар Георги Хаджиев, директор ОД на МВР Стара Загора: Петима от тях са с обгаряния, само единият от пострадалите е с гръдна рана. Ние имаме готовност, ако се наложи хората да бъдат транспортирани до София, да се направят трасета, така че ще бъде направено абсолютно всичко възможно.
;

Причините за локалното запалване се изясняват, по случая започна разследване. Ще бъде иззета цялата техническа документация и назначени редица експертизи, за да се изясни как е станал инцидентът.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор: Ще започне разследване за трудова злополука с причинени средни телесни повреди.

От ръководството на „Арсенал“ отказаха коментар по случая. Това е поредното произшествие на площадката на военния завод за последните няколко години. През март тази година в същия цех, където се работи с барут, загинаха двама работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионери излязоха на протест с искане за преизчисляване на пенсиите им
Пенсионери излязоха на протест с искане за преизчисляване на пенсиите им
Заподозреният за убийството на Виктория Маринова вече е в България
Заподозреният за убийството на Виктория Маринова вече е в България