НОВИНИ

Шестима ранени, след като кола блъсна пешеходци в Нюкасъл

Шестима души пострадаха при инцидент с кола в английския град Нюкасъл. Автомобилът се вряза в хора край спортен център, където се празнувал края на мюсюлманските пости. Едно от ранените деца е в критично състояние. Шофьорката на колата е в ареста. Полцията не определя произшествието като терористичен акт.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:27, 25.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Трима възрастни и три деца бяха ранени, след като коля, управлявана от жена, блъсна множество хора в Нюкасъл, северна Англия. Инцидентът стана след края на празничната молитва в местен спортен център по случай края на Рамазана. Полицията не свързва случая с тероризъм.

Абдул, очевидец на инцидента в Нюкасъл: Беше точно след молитвата, пожелавахме си хубав празник. Изведнъж чухме викове и писъци, с моя приятел отидохме до мястото. Разбрахме, че жена с автомобил "Нисан" е дошла отвън и започнала да кара сред хората. Загубила е мощност, не мисля, че е изгубила контрол.

42-годишната шофьорка е арестувана. Силите на реда не издирват друг човек.Британската полиция разположи допълнителни патрули в района. На място да помагат са се отзовали над 100 доброволци.Кметът на Нюкасъл също е бил на празненствата в района, но часове преди инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството в Рим прие указ за спасяване на две банки, застрашени от фалит
Правителството в Рим прие указ за спасяване на две банки, застрашени от фалит
Земетресение от 4,1 по Рихтер в Румъния
Земетресение от 4,1 по Рихтер в Румъния