НОВИНИ

Шестима са предложени за членове на СЕМ от квотата на НС

Любомир Халачев, София Владимирова, Васил Чобанов, Розита Михайлова Еленова, Иво Драганов и Кин Стоянов са предложенията за членове на Съвета за електронни медии /СЕМ/ от квотата на Народното събрание, публикувани на сайта на парламента. Днес изтече крайният срок, в който депутати и парламентарни групи можеха да внасят предложения.

шестима предложени членове сем квотата
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 15.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Кандидатурата на Любомир Халачев - режисьор, сценарист и продуцент, е внесена от депутати от АБВ. Халачев е професор в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", а в периода 2011-2015 г. е неин ректор. Притежава опит в електронните медии и журналистиката.

София Владимирова, която вече е била член на СЕМ, е номинирана от депутати от ГЕРБ да заеме мястото в регулатора.

Васил Чобанов, предложен от народните представители Методи Андреев и Явор Хайтов, е юрист и дългогодишен журналист в БНР, радио "Свободна Европа", правни издания и редица медии.

Предложението на ПГ на БДЦ е Розита Михайлова Еленова с доказан опит в управлението както в държавния, така и в частния сектор. Понастоящем работи като ръководител на отдел "Връзки с обществеността" на НК "Железопътна инфраструктура".

Иво Драганов, който има практически и теоретически опит в киното и електронните медии, е предложен от депутати от Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Журналистът Кин Стоянов е предложен за член на СЕМ от депутата Слави Бинев.

Предстои изслушване на кандидатите в открито заседание на медийната комисия. След това комисията трябва да изготви доклад от изслушването, който се предоставя на народните представители не по-късно от 24 часа преди началото на заседанието, на което ще бъдат гласувани кандидатурите.

За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезщетението за деца с увреждания ще бъде 70% от минималната работна заплата
Обезщетението за деца с увреждания ще бъде 70% от минималната работна заплата
Ден на отворените врати в съда
Ден на отворените врати в съда