Тази сутрин при акцията в града са арестувани четирима от криминалния контингент, съобщи директорът на областната полиция Георги Григоров. Той уточни, че те нямат връзка с арестуваните баща и син, които са обвинени за нападението над униформени вчера. Прокуратурата ще поиска от съда в Ихтиман да ги остави в ареста за постоянно. Повече за днешната акция, по време на която почина 64-годишен мъж.

Акцията на полицията в Ихтиман и на сили на жандармерията започва в 06:30 сутринта. Целта е да бъдат заловени издирвани лица от криминалния контингент. Арестувани са четирима.

Лъчезар Колев, директор на Районното управление в Ихтиман: Проверката за контингента са оперативно интересни лица за нас във връзка със стари случаи и случаи от преди два, три дни, които за наш голям успех, всичките лица, които търсихме и на въпросния проблемен адрес, който визирате са задържани и установени и работим по случая.

Роднини на задържаните мъже цял ден стояха пред полицейското управление в очакване на информация.Твърдят, че синовете им не са се занимавали с нищо незаконно.

Минути преди 8 часа е получен сигнал, че на адрес в ромската махала в Ихтиман, който не е бил част от полицейската акция е починал~ мъж.

Това е къщата, в която е загинал 64 годипния мъж, хората от ромската махала твърдят, че това се е случило в следствие на проведената полицейска акция.

Влизаха вътре, хората бяха вътре, почнаха да викат , бутнаха прозореца и човека пада и умря на същия момент.

От полицията са категорични, че не са имали контакт с починалия.

Старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР - София: Сутринта при проверка на адрес, който е в един двор, къщата в която е починал човека е отделно от адреса ,в който е проверяван за издирваните лица.

От полицията уверяват, че няма ескалиране на напрежението и не са превишили правомощията си по време на акцията. Министърът на вътрешните работи също призова за подкрепа към органите на реда и определи като възмутително посегателството на автопатрула от сряда.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Защото те са тези хора, които трябва да въвеждат ред, да контролират, и когато върху тях - те са репресивен орган, ние сме, и върху тях се посяга, то се посяга - ние го казахме няколко пъти, на държавността.

Припомняме, че инцидентът с нападението над полицай стана преди два дни. Задържаният Мюлер Даскалов оказал съпротива срещу полицейски служител и дърпал и скъсал униформата му, след което го ударил в лицето.