НОВИНИ

Шестима загинали и двама изчезнали след наводнения в Тексас

Властите в централната част на американския щат Тексас намериха вчера още две тела на жертви на наводненията, предизвикани от проливните дъждове. С тях броят на загиналите става шест. Двама души се водят още изчезнали.

bnt avatar logo
от БТА
08:40, 30.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
шестима загинали двама изчезнали наводнения тексас

Една от жертвите е жена, пътувала с още двама души с кола, която била отнесена от водите на прелялата река Сайпръс Крийк, северно от Сан Антонио. Спътниците й успели да се спасят. Тяло на още една жертва било намерено недалеч от Остин. В събота бе потвърдена смъртта на четирима души.

Проливните дъждове наложиха да бъдат евакуирани два затвора. В един затвор заради наводнение се стигна до спиране до тока и това предизвика кавга между надзирателите и част от затворниците.

Лошото време се дължи на преминаването над Тексас на тропическата буря "Бони", която вчера достигна крайбрежието на Южна Каролина и донесе обилни валежи и големи вълни в района, пълен с туристи за уикенда и Деня в памет на загиналите във войните, който е национален празник. Прогнозите са, че дъждовете ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР няма да злоупотреби с данните от мобилния трафик
МВР няма да злоупотреби с данните от мобилния трафик
Вариант 1 се падна на матурите по английски, математика и география
Вариант "1" се падна на матурите по английски, математика и география