НОВИНИ

Шесто изложение "Доверете се на българското" в ЦУМ

Български дрехи, обувки и козметика на изгодни цени, от фирми, които вече изнасят на запад. Това можете за откриете на шестото изложение "Доверете се на българското", което се провежда в ЦУМ до 22 май, всеки ден от 10 до 19 часа.

bnt avatar logo
от Цветелина Катанска
17:41, 17.05.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Български дънки, мехлеми за синозит, местни колбаси, билкова козметика, която се изнася за Северна Корея - това са малка част от продуктите, които можете да откриете на изложението "Доверете се на българското", на което се допускат само родни малки и средни предприятия.

Милен Моллов, организатор на "Доверете се на българското": Фирмите се канят от Българска търговско-промишлена палата като стриктно се проверява дали са търговци или производители на български стоки.

Повечето участници вече имат пазари извън страната, но търсят и български клиенти.

Дона Иванова, българска фирма за дънки: Произвеждат се в град Върбица, това е между Котел и Шумен и работниците са над 100 от околните села. - Лесно ли се продават български стоки на българския пазар? - Малко трудно е, поне от впечатленията, които имам до момента от това изложение.
Лили Николова, фирма за производство на алкохол: Коняк, уиски, водка, всичко има. Интересът е огромен, но за съжаление в България нямаме магазини.
;

И търговците са почитатели на родните продукти и обясняват защо.

Стефан Ночев, фирма за козметика: Много е важно при козметиката, както и при храните, да се използва нещо което е пораснало в региона, където ние самите сме израснали, няма как да ти подейства нещо, което расте на 10 000 км оттук.
Мирослав Ватрачки: Това е мед, който както виждате половината и повече е целия кристализирал. По това може да познаете истинския мед, медът с добавки не кристализира.

Цените на стоките на изложението са по-ниски, защото са директно от производител. "Доверете се на българското" продължава до 22-ри май, а входът е свободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Румъния искат имунитета на бивш министър заради недостатъчни секции в чужбина
В Румъния искат имунитета на бивш министър заради недостатъчни секции в чужбина
Строят над 200 нови общински жилища в Благоевград
Строят над 200 нови общински жилища в Благоевград