НОВИНИ

Шивашка фирма в Русе използва народните танци за справяне със стреса

В русенска шивашка фирма за мъжки облекла използват народните танци като метод за справяне с обездвижването и стреса на работното място. Нейният собственик е автор на иновативната идея българските хора да се популяризират по света подобно на фитнеса, йогата и латино танците и да действат като средство за релакс.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
20:24, 14.01.2018
6328
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Мартин Йорданов поощрява своите служители да разпускат от стреса на работното място чрез народни танци. Нарекъл е този метод „Фолкнетика” и е организирал конкурс за видеоклипове на българи по света, които играят характерни народни хора в различна обстановка.

Мартин Йорданов - собственик на фирма за мъжки облекла: „Това е кампания, при която се опитваме да убедим хората по света, че българският танц е решение за обездвижването на човека.”

Инициативата е започнала още преди 3 години. До сега в нея са се включили стотици хиляди ентусиасти от различни краища на Европа и Америка.

Мартин Йорданов - собственик на фирма за мъжки облекла: „Нашият български танц може да бъде новата аеробика по света... Това може да бъде и световна кампания за реклама на българското. Всеки един да танцува български танци и ...да си купи българска стока.

Освен като средство срещу стреса, във фирмата залагат тази кампания да помогне и за съхраняване на фолклорните традиции и предаването им на следващите поколения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард Мадрид (СНИМКИ / ВИДЕО)
Пожар горя в жилищна сграда на столичния булевард "Мадрид" (СНИМКИ / ВИДЕО)
Ромите празнуват Банго Васил
Ромите празнуват Банго Васил