13 са жертвите на пътя у нас само за предходната серия почивни дни - около 6-ти септември. Ранените са 137. Това обяви в студиото на "Денят започва" инспектор Мария Ботева от Пътна полиция. Тя увери, че МВР е предприело необходимите мерки за максимално улесняване на трафика през предстоящите празничните дни. На днешния Европейския ден без жертви на пътя инспектор Ботева призова за общи усилия срещу войната по пътищата.

Мария Ботева, инспектор от КАТ - "Пътна полиция": Шофирайте внимателно! Помнете, че зад вас в автомобилите са вашите семейства, вашите деца. Помнете, че на пътя има и пешеходци, нека пазим живота на всички участници в движението по пътищата и нека заедно да се борим за всеки един човешки живот в днешния ден.


От АПИ ни предоставиха карти, за да онагледим предстоящите промени по пътищата.

Въведено е реверсивно движение, т.е. две ленти в посока при Владая на виадукта Елешница, при 15-ия километър на АМ "Хемус", където в момента се ремонтира платното за Варна и движението се прехвърля в платното за София. И още при тунелите Витиня и Ечемишка, където се ремонтират тунелите в платното за Варна при изхода на София.


Още подробна информация за ограниченията и промените в движението вижте във видеото.