НОВИНИ

Шофьор без книжка рани трима души в село Динк

Шофьор без книжка блъсна двама души на тротоар в пловдивското село Динк. Те са с натъртвания и охлузни рани. Леко пострадало е и малко дете, което било в ръцете на единия от мъжете. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Инцидентът стана късно снощи и за да няма напрежение в ромския квартал, от полицията оставиха дежурна патрулна кола до сутринта.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:51, 27.05.2016
5317
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хората от село Динк разказват, че 25-годишният шофьор е карал с несъобразена скорост по улица пълна с дупки. Според полицията обаче, инцидентът е станал, докато младежът потеглял с автомобила си. За да избегне удар със седем годишно момиче, което карало колело, завил рязко и колата се качила на тротоара.

Асен Методиев:
Тя колота ме блъсна тук и ме изхвърли. Момчетата казват, че ме е
вдигнала горе на капака. Дали е вярно, не знам. Не помня нищо аз.

Пострадалите са прегледани още снощи в болница и са освободени за домашно лечение. Детето, което е изкочило с колелото си пред колата, е с навехнат крак.

Ангелина, майка на пострадалото момиче:
Краката нещо има. Сега отиваме на болница да видим.

Неправоспособният шофьор е от ромската Шекер махала в Пловдив. Идвал в селото при свои близки и използвал местните пътища, за да се учи да кара.

Йосиф Асенов, кмет на село Динк:
Този път, на който е станало произшествието, не е спокоен път. Това е централната улица на махалата, където постоянно се движат и
дечица.

Кметът на Динк ще поиска от община Марица да изградят легнали полицаи на пътя, за да се предотвратят други подобни инциденти. В селото не липсват и случаи на състезания с коли и каруци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече приходи от данъци в Банско
Повече приходи от данъци в Банско
Барак Обама на посещение в Хирошима
Барак Обама на посещение в Хирошима