Отново жертви и ранени при пътни инциденти на пешеходни пътеки. Тази сутрин във Варна водач на лек автомобил блъсна на пешеходна пътека младеж. Това е втора жертва в града за денонощие - снощи моторист загина на място в катастрофа в центъра на града.

Варна

При днешния инцидент 33-годишният шофьор се е движел по прав участък от пътя с висока скорост, разказват свидетели. Момчето е загинало на място, а самоличността му все още не е установена.


Володя Дамянов - свидетел на катастрофата: "Беше убито едно дете на пешеходната пътека. Точно на пешеходната пътека, като пресичаше една кола профуча отгоре с висока скорост и го отнесе на повече от 30 метра и на място го уби. Това тук е на този булевард, на тази пешеходна пътека е абсолютно ежедневие. Тук всеки втори ден стават катастрофи. Тук ограничението е 50 километра и всички карат с над 70-80 километра. 100 пъти сме уведомявали органите на КАТ. Те само вдигат рамене и казват, нищо не можем да направим. И на общината сме се обаждали, искали сме да направят гърбици там - нищо не е предприето.
Автобус удари майка с количка на пешеходна пътека в Пловдив

Автобус удари майка с количка на пешеходна пътека в Пловдив

Автобус от градския транспорт блъсна майка с количка с бебе днес в Пловдив. По данни на полицията, жената е откарана в болница, гумата на автобуса е п...