НОВИНИ

Шофьор блъсна майка с деца на тротоар в Ямбол

Шофьор блъсна майка с две деца на тротоар в Ямбол и избяга от местопроизшествието. Жената и бебето й са настанени в ямболската болница с комоцио, но няма опасност за живота им. По-голямото дете - момченце на 7 години не е пострадало, но е много уплашено. Шофьорът се опитал да се укрие, но е заловен от полицията и е задържан в ареста.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
18:51, 18.09.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Инцидентът е станал рано сутринта в квартал "Златен рог" на ул. "Дружба". От полицията са установили, че в колата са били двама мъже, които цяла вечер били в игрална зала и сутринта малко след 8 часа потеглили с автомобила, който не е бил тяхна собственост.

Шофьорът се е движил с голяма скорост и не е могъл да вземе завоя, затова се е качил на тротоара и е ударил жената в гръб. Бебето от количката също е паднало на тротоара.

Пострадалата жена е на 31 години, преди месец и половина е родила второто си дете. Очевидци разказват, че ударът е бил силен, защото се чул страшен гръм.

"Поглеждам към улицата и виждам колата кара с висока скорост и продължава, а жената простряна на земята… със самия удар количката се качи на тротоара и като падна жената тя повали и количката, обърна се, бебенцето падна долу на земята", разказа очевидка.

В опита си да избяга на 200 метра по-надолу по улицата същият шофьор отново е излязъл извън платното, качил се е за втори път на тротоара и се е блъснал в ограда. По-късно той изоставил колата в центъра на града и избягал със спътника си, но полицията ги е заловила и задържала в ареста за 24 часа.

Установено е, че шофьорът е на 31 години. Взета му е кръвна проба, която ще установи, дали е употребил алкохол или наркотици. Очаква се прокуратурата да му наложи и 72-часова мярка задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делтапланеристи загинаха при полет
Делтапланеристи загинаха при полет
Борисов: Работим активно с Афганистан да върнем мигрантите
Борисов: Работим активно с Афганистан да върнем мигрантите