НОВИНИ

Шофьор загина при катастрофа с тролей в Русе

60-годишен шофьор загина при тежка катастрофа тази сутрин в Русе. Сблъскали са се лек автомобил и тролей на Градския транспорт. Инцидентът станал на прав участък, при хлъзгава настилка.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
12:13, 30.10.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Произшествието е станало на разсъмване, когато видимостта е била ограничена. Според очевидци леката кола с русенска регистрация се е движела в посока Дунав мост и се е блъснала в задната лява част на тролея, който завивал в обратна посока. Шофьорът твърди, че спрял на знак „STOP" и е видял, че автомобилът е отдалечен от него на 130 метра. След като потеглил, усетил удар. Слязъл, за да помогне на водача, но той бил починал на място. Според живеещи в квартала мястото, където е станал инцидентът, е рисково, защото това е последната спирка на тролеите и те обръщат посоката си, като пресичат двете платна на булевард „Тутракан".

Владислав Стоянов: Рисково място, кара се с висока скорост. Редовно се случват такива неща тука, просто булевардът е нов, трилентов и се развива висока скорост.

Владислав Стоянов и съпругата му живеят в района и често стават свидетели на пътни произшествия. Казват, че макар наблизо да има и пешеходна пътека, никой не спазва ограничението на скоростта от 50 километра.

Владислав Стоянов: Леки автомобили прелитат тук със скорост, блъскат се в спирки, в знаци, в кошове. Там има паркирал автомобил, който се блъсна челно в него.

При инцидента в тролейбуса не е имало пътници. Причините за катастрофата се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима младежи са задържани за погрома в Черноочене
Петима младежи са задържани за погрома в Черноочене
Борис Джонсън заяви, че е готов за борба в парламентарните избори
Борис Джонсън заяви, че е готов за борба в парламентарните избори