НОВИНИ

Шофьори: Мостът на Е-79 преди Кресна е в много лошо състояние

Мостът на главен път Е-79, непосредствено преди влизането в град Кресна е в лошо състояние, предупреждават шофьори. От Общината няколко пъти са информирали Агенция пътна инфраструктура за състоянието на съоръжението, което е строено преди около 70 години.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:36, 11.04.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Мостът преди Кресна е в дупки и според шофьори има реална опасност от катастрофи.

- Дупките са зверски.
Димитър Стойлов: Чупят окачване, гуми, само плащаме винетки и такива работи.
Красимир Мечев: Ако са с висока скорост, ако тръгнат отгоре и се засилят и тука за спирането става нещо много лошо, може да има сблъсъци с други коли.

Основите на моста са нестабилни защото през дупки в асфалтовата настилка се просмуква влага и руши бетона на съоръжението. От община Кресна настояват специалисти да проверят дали е безопасно.

Петър Петров, зам. кмет на Община Кресна: Видях на места самата арматура, желязната конструкция на моста, освен бетона има арматура вътре, паднала е мазилата от цимента, арматурата е ръждясала.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че съоръжението е безопасно за пътуващите и след оглед на място, ако е необходимо ще бъдат взети мерки. Очаква се до края на месеца да започне изкърпване на дупките в участъка.

От агенцията казаха още, че предстой да се ремонтира и „Кривия тунел" в Кресненското дефиле. Специалисти ще проверят съоръжението до края на седмицата,а за да не се затруднява движението проучванията ще се извършват през нощта от 22 часа до 5 часа сутринта.

Ремонтът предвижда изграждането на нова отводнителна система, хидроизлоция и нова светофарна уредба. Очаква се те да повишат безопасността на съоръжението. Проучванията и ремонтът на тунела ще отнемат повече от една година и ще струват над 3 млн. и 200 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Хора с увреждания излязоха на национален протест пред Министерския съвет
​Хора с увреждания излязоха на национален протест пред Министерския съвет
Протестна подписка в Хасково срещу негодната за пиене вода
Протестна подписка в Хасково срещу негодната за пиене вода