НОВИНИ

Шофьори на камиони блокираха пътища във Франция заради трудовата реформа

Шофьори на камиони блокираха магистрали във Франция, включвайки се в новата вълна от улични протести и стачки срещу предложения трудов закон, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:37, 17.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Тази седмица е определяна от медиите като решаваща за протестното движение, което изглежда губи от набралата инерция след седмици на противопоставяне, понякога изпълнено с насилие.

Президентът Франсоа Оланд остана на твърда позиция, заявявайки пред радио Европа1, че законът, който позволява по-лесно да се наемат и уволняват хора, няма да бъде отменен. Той предупреди, че полицията няма да толерира насилието.

Няма да се предам, заяви Оланд, чиято популярност съществено намаля преди президентските избори след около година.

Шофьорите на камиони успяха да забавят или блокират трафика на стратегически пунктове в северните и западните части на Франция и по-специално в района на Бордо, където попречиха за доставките на голям разпределителен център за супермаркетите и на депо за гориво.

Манифестации в Париж и други френски градове са предвидени днес по-късно, когато служителите в железниците ще се присъединят към протеста, като се очаква спирането на работата им да предизвика големи затруднения за пътуващите до петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството предлага Нешка Робева да бъде отличена с орден Стара планина
Правителството предлага Нешка Робева да бъде отличена с орден "Стара планина"
Над 40 души загинаха при двоен атентат в Багдад
Над 40 души загинаха при двоен атентат в Багдад