Шофьорите вече ще могат да заплатят наложената им санкция още при констатиране на нарушението - това гласуваха депутатите с промени в Закона за движение по пътищата.

За целта патрулните коли ще бъдат оборудвани с ПОС-терминали. Освен "Пътна полиция" шофьорите ще бъдат проверявани от Агенция "Пътна инфраструктура". От 17 декември потребителите вече ще могат да купуват електронни винетки през сайта bgtoll.bg. През същия сайт ще може и хартиената винетка да бъде преобразувана в електронна. Цените на винетките няма да се променят. Ето и част от дебатите около промените.

Георги Свиленски - депутат от "БСП за България": Явно "Черният петък" е дошъл и в НС. Българските граждани, гледайки един закон, ще получат 3 нови поправки в Закона за движение по пътищата. Обещанието за нов закон, няма да се случи.
Халил Летифов - зам.-председател на ПГ на ДПС: Подходът да се прави на парче закона, няма основна философия и това затруднява българските граждани.
Александър Ненков - депутат от ГЕРБ: За леките автомобили ще има големи облекчения, без хартиени носители, а всичко ще е електронно. Единствено е да отворите вашия телефон или таблет. Да не плашим хората.