По искане на Окръжната прокуратура в Кърджали шофьорската книжка на лидера на ДОСТ Лютви Местан е временно отнета. Вчера му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при тежката катастрофа на главния път към граничния пункт Маказа. При пътния инцидент загина 6 - месечно бебе и трима души бяха ранени. Местан е с мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лв.

В информация до медиите от Агенция „Пътна инфраструктура" посочват, че кръстовището при село Загорско, където стана тежката катастрофа, е построено и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба и е съгласувано с Пътната полиция.

Средно на денонощие през този участък минават над 5000 автомобила и досега на това кръстовище няма пътни инциденти, се казва още в съобщението.

Междувременно от Института за пътна безопасност направиха независим оглед на кръстовището и препоръката е да се поставят знаци за ограничение на скоростта.

Отбелязан беше и проблем с височината на знак стоп на кръстовището.

След катастрофата: Освободиха Лютви Местан под гаранция и с повдигнато обвинение

След катастрофата: Освободиха Лютви Местан под гаранция и с повдигнато обвинение

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за причиняване на смърт по непредпазливост. Вчера при катастрофа с автомобила на л...