Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Н. Вапцаров" в София. По информация на "По света и у нас" едното от тях е починало. Другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов". Направената проба с дрегер на шофьора е отрицателна.

Инцидентът е станал около 19:45 часа. Двете момичета са се прибирали от училище, което се намира от другата страна на бул. "Никола Вапцаров", когато са блъснати от джипа.

13-годишното момиче е било в по-тежко състояние и е откарано в най-близката болница, където за съжаление е починало.

14-годишното момиче е в "Пирогов" с фрактура, която се нуждае от оперативно лечение. Добрата новина е, че неговият живот е вън от опасност.

В момента продължават следствените действия, за да се уточни как точно е станала катастрофата.

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

Ето какво каза мъжът:

Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.

Каква беше скоростта?

Предполагам 50-60 км/ч.

Имаше ли задръстване?

Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.

Джип блъсна две деца в София, едното е починало

Джип блъсна две деца в София, едното е починало

Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Никола Вапцаров" в София. По информация на "По света и у нас" едното от тях е почин...

© Иво Никодимов