НОВИНИ

Шофьорът на тира, който снощи вися от магистрала "Хемус", е употребил алкохол

Шофьорът на тира с полска регистрация, който снощи вися няколко часа от най-високия виадукт на автомагистрала Хемус, е употребил алкохол, съобщиха от полицията в Ботевград. По време на инцидента на прохода Витиня е имало силен снеговалеж и поледица. Водачът е полски гражданин и се е отървал без наранявания.

bnt avatar logo
от Д.Стамболова
18:37, 29.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

След излизане от тунел Топли дол, камионът се удря в мантинелата. В аварийната лента остава ремаркето, а кабината увисва от 120-метровия виадукт Бебреш. Повече от час е продължила спасителната операция за изваждането на шофьора от кабината.

Николай Сименовов, началник на районното управление на полицията - Ботевград: "Взета му е проба за алкохол. Отчетено е наличието на 0.83 промила. По случая има издадено наказателно постановление. Лишен е от правоуправление за една година и глоба от 1000 лева."

Шофьорът на катастрофиралия камион е отказал да бъде закаран с линейка в Спешна помощ Ботевград за преглед. Той не е имал никакви наранявания.

Заради катастрофата и последвалите спасителни операции движението в посока София снощи бе затворено за повече от два часа.

Николай Симеонов: "Причината най-вероятно е комбинация от няколко фактора. Освен алкохола вчера имаше виелица и пътят бе заледен."

Днес служители на АПИ възстановяваха липсващата част от мантинелата на виадукта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ненчев: Всички фирми, които търгуват с оръжие, минават много сериозна проверка
Ненчев: Всички фирми, които търгуват с оръжие, минават много сериозна проверка
Лаборатория за виртуална реалност пресъздава опасни ситуации
Лаборатория за виртуална реалност пресъздава опасни ситуации