НОВИНИ

Шофьорът от Ямбол, помел майка с две деца, остава на свобода под гаранция

Ямболският окръжен съд потвърди наложената мярка "парична гаранция" от 1000 лв. на шофьора, който помете майка с две деца на тротоара. Прокурорът поиска от съда Яни Колев да бъде повторно задържан под стража, тъй като извършеното от него престъпление е с висока степен на обществена опасност и той може да се укрие.

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 28.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
шофьорът ямбол помел майка две деца остава свобода гаранция

Утежняващо вината обстоятелство е, че след инцидента Колев не е помогнал на пострадалата и се е укривал часове наред, преди да се предаде. Според МВР, мъжът имал 9 наказания за нарушение на правилата за движение.

В съда беше внесена петиция със събраните близо 1000 подписа, в която се настоява за максимална присъда. По време на съдебното заседание майки и граждани протестираха срещу пускането на шофьора под парична гаранция.

Емилия Великова: Разбирам, че направо живея втори живот, можеше да бъдем убити и тримата… ще водим дело, трябва да си плати за всичко, което ни нанесе на мен и на децата.

- Не може да бъде освобождаван такъв човек, той е с 9 административни наказания, отнемана му е книжка и пак продължава по същия начин.

- Имаме право да ходим спокойно по пътищата, да се движим, а не да се чувстваме като че сме в някаква игра компютърна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва бившия ректор на МУ София акад. Ваньо Митев
Прокуратурата разследва бившия ректор на МУ София акад. Ваньо Митев
70 години волейбол в Разлог
70 години волейбол в Разлог