Ямболският окръжен съд потвърди наложената мярка "парична гаранция" от 1000 лв. на шофьора, който помете майка с две деца на тротоара. Прокурорът поиска от съда Яни Колев да бъде повторно задържан под стража, тъй като извършеното от него престъпление е с висока степен на обществена опасност и той може да се укрие.

Ямбол

Утежняващо вината обстоятелство е, че след инцидента Колев не е помогнал на пострадалата и се е укривал часове наред, преди да се предаде. Според МВР, мъжът имал 9 наказания за нарушение на правилата за движение.

В съда беше внесена петиция със събраните близо 1000 подписа, в която се настоява за максимална присъда. По време на съдебното заседание майки и граждани протестираха срещу пускането на шофьора под парична гаранция.

Емилия Великова: Разбирам, че направо живея втори живот, можеше да бъдем убити и тримата… ще водим дело, трябва да си плати за всичко, което ни нанесе на мен и на децата.

- Не може да бъде освобождаван такъв човек, той е с 9 административни наказания, отнемана му е книжка и пак продължава по същия начин.

- Имаме право да ходим спокойно по пътищата, да се движим, а не да се чувстваме като че сме в някаква игра компютърна.