Шофьорът, прегазил пешеходци на "Таймс скуеър", заяви пред съда, че е искал "да убие всички" и че полицаите е трябвало да го застрелят, предаде Асошиейтед прес.

© БТА

Ричард Рохас, който се вряза с колата си в минувачи, убивайки 18-годишно момиче и ранявайки 22 души, е признал пред разследващите полицаи, че е пушил марихуана, примесена с ангелски прах. Изчакват се все още резултатите от токсикологичния тест, но един от свидетелстващи полицаи разказа, че 26-годишният Рохас бил с премрежен поглед, говорел неясно и залитал.

На днешното съдебно заседание срещу 26-годишния Ричард Рохас от Бронкс беше повдигнато обвинение за убийство, извършено с пътно превозно средство при утежняващи вината обстоятелства. Неговият адвокат не направи коментар. Рохас трябва да се яви отново на съд другата седмица.

Трима от ранените от него са в критично състояние със сериозни мозъчни травми.

Властите на Ню Йорк и служители на ФБР заявиха, че не смятат инцидента за терористичен акт.

Kола помете пешеходци на площад "Таймс Скуеър" в Ню Йорк (обзор)

Kола помете пешеходци на площад "Таймс Скуеър" в Ню Йорк (обзор)

Трагичен инцидент в сърцето на Манхатън - кола помете пешеходци на площад "Таймс Скуеър". Загинала е млада жена, други 23-ма души са ранени, част от т...

Кола се вряза в минувачи в Ню Йорк

Кола се вряза в минувачи в Ню Йорк

Aвтомобил се вряза в група пешеходци на площад Таймс Скуеър в Ню Йорк. На място е загинал един човек, 20 са ранени. Според един от пострадалите, шофьо...