Апелативният съд в Пловдив остави в ареста шофьора, причинил тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха четирима души, сред които и дете.

Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал Караджа загинаха в ранните часове на 1 юли, когато управляваният от него "Фолксваген Транспортер" се преобърна на магистрала "Тракия" близо до Пловдив.

По показания на свидетел, управлявал колата си непосредствено след двамата участници в произшествието – камион и вана на Караджа, и двете возила са го изпреварили на магистралата, докато той е карал със скорост 110 км/ч.

Камионът е бил паркиран в аварийната лента, а според защитата двете му колела са били на пътното платно на крайната дясна лента, в която е карал подсъдимият. Има свидетел, макар и непосредствен очевидец, който е видял камиона да влиза или да излиза в аварийната лента.

Точно закачането на каросерията на камиона от лекия автомобил е причинил инерционното движение, което го обръща и причинява тежките щети.

Четирима турски граждани загинаха при катастрофа на АМ „Тракия“

Четирима турски граждани загинаха при катастрофа на АМ „Тракия“

Четирима души, сред които и дете загинаха тази сутрин на магистрала „Тракия" след тежка катастрофа. Други трима са в болница без опасност за живота. В...

Макар че Джамал Караджа е гражданин на Германия, роден и постоянно живеещ там със семейството си, което означава, че спрямо него важи европейска заповед за арест, съдът реши, че има опасност той да се отклони и го остави зад решетките.

Според прокурора Николай Божилов, разследването е все още на ранен етап.