НОВИНИ

"Шоколадова" подготовка за Свети Валентин в Австралия

На 14 февруари в много страни отбелязват Свети Валентин. Цветята остават най-предпочитаният подарък за Деня на влюбените, но в Австралия набират популярност луксозните ръчно изработени шоколадови бонбони.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:26, 14.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Усилен труд кипи в тази занаятчийска шоколадова фабрика в Южна Австралия. Поточните линии работят с пълен капацитет, за да успеят с всички поръчки за Свети Валентин. Все повече австралийци предпочитат да покажат любовта си чрез шоколад.

Силвана Агостино, производител на шоколад: Всичките ни шоколадови трюфели са ръчно изработени. Има толкова малки детайли, като декорацията, шоколадовата обвивка с тъмен или млечен шоколад. Цялото това разкрасяване обаче придава чар на продуктите.

Производството на шоколадови изделия в Аделаида започва през 1915 г., но философията на компанията не се е променила и до днес. Всичко се прави с грижа и внимание - от изпичането на какаовите зърна до последните щрихи към всеки един шоколад.

Пазарът на шоколад в Австралия се очаква да достигне повече от 4,3 млрд. австралийски долара до 2023 г. заради все по-големия интерес към нишови продукти. А ето колко пари се заделят на самия Ден на влюбените.

Найджъл Макбрайт, търговец: На този ден австралийците харчат около 14 милиона долара за храна и вечеря и около 7 милиона за алкохол. Купуват и шоколад - несъмнено с тонове. За търговците това е наистина много добър ден.

Шоколадите винаги са подходящ подарък, защото се харесват и от жените, и от мъжете. Но внимание - шоколадът не бива да се слага в хладилник, защото се развалят неговите качества, казват специалистите. Този съвет е особено актуален в Австралия, която наскоро преживя рекордни горещини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикателствата пред българите във Великобритания след Брекзит
Предизвикателствата пред българите във Великобритания след Брекзит
Пият ли французите по-малко вино?
Пият ли французите по-малко вино?