НОВИНИ

Какво каза наркобаронът Ел Чапо пред Шон Пен?

Холивудският актьор Шон Пен на практика е съдействал за залавянето на мексиканския наркобарон Ел Чапо, който избяга от затвора и се укрива 6 месеца.

Какво каза наркобаронът Ел Чапо пред Шон Пен?
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 10.01.2016
Чете се за: 01:11 мин.
Още

Шон Пен се е срещнал тайно с беглеца за интервю. Властите са знаели за мястото на срещата и това е било част от елементите, довели до ареста на наркобарона.

Американското списание "Ролинг стоун" публикува вчера на сайта си интервю с Хоакин ""Ел Чапо" Гусман, главатар на картела Синалоа, направено от Шон Пен.

Шон Пен разказа, че през октомври 2015 г. е отишъл в мексиканската джунгла, където е имал среща с Ел Чапо, която е продължила седем часа. Последвали са допълнителни интервюта по телефона или чрез видеовръзка.

Връзката между Шон Пен и Ел Чапо се осъществила от мексиканската актриса Кейт дел Кастийо. В миналото тя открито изразяваше подкрепата си за наркобарона. Докато Ел Чапо бягал от правосъдието, той решил да заснеме документален филм за живота си и доверил грижите за проекта именно на Кейт дел Кастийо. В миналото самата Кейт пък е играла в мексиканска сапунена опера ролята на лидерка на наркокартел.

По време на интервюто Шон Пен и Ел Чапо говорели по широк кръг от въпроси, за детството на наркобарона, за отношението му към американската политика, към холивудската филмова индустрия. В интервюто Ел Чапо се похвалил, че е доставил повече хероин, метамфетамини, кокаин и марихуана от който и да е друг дилър по света. Признал, че имал флотилия от подводници и самолети, камиони и кораби за целите на доставките.

Гусман разказал и някои подробности за бягството си от затвора "Алтиплано". Той споделил пред Шон Пен, че за прокопаването на тунела, дълъг 1,5 километра, по който той избяга от килията си миналия юли, неговият картел Синалоа е наел инженери, които са отишли в Германия за специално 3-месечно обучение за подобни подземни дейности, посочва ТАСС.

Пред Шон Пен Ел Чапо се съгласил, че наркотиците унищожават хората, но е добавил, че там, където е израснал той, не е можело човек да преживява по друг начин, освен чрез наркотрафик.

Шон Пен запитал Ел Чапо как си представя бъдещето и той му отговорил, че си представя, че един ден ще умре, но се надява това да стане по естествени причини. Наркобаронът прогнозира в интервюто, че дори и той да изчезне, трафикът на дрога няма да намалее и отрича да е виновен за високите нива на пристрастяване към наркотици по света.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Ангелов: Убийството на Антов е извършено много професионално
Слави Ангелов: Убийството на Антов е извършено много професионално
Нападенията в Кьолн са били координирани, според германския правосъден министър
Нападенията в Кьолн са били координирани, според германския правосъден министър