НОВИНИ

Шон Спайсър ще продължи да работи като говорител на Белия дом до август

Подалият оставка говорител на Белия дом Шон Спайсър съобщи в Туитър, че ще продължи да работи на този пост до август, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
23:12, 21.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
шон спайсър продължи работи говорител белия дом август

Той написа, че за него е било чест и привилегия да работи за президента на САЩ Доналд Тръмп и за своята страна. Спайсър каза в кратък разговор по телефона с Асошиейтед прес, че ще е добре за назначения днес директор на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи да организира на чисто дейността си. "Всичко ще е чудесно, той е човек на място".

Заместничката на Спайсър - Сара Хъкаби Сандърс ще води пресконференциите, предавани на живо от Белия дом в петък сутрин. Сандърс изпълняваше повечето задължения на говорителя през последните седмици, а пресконференциите напоследък не се предаваха на живо. Последният брифинг в Белия дом с включени камери бе на 29 юни.
Шефът на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс каза, че подкрепя стопроцентово новия директор на комуникациите. Той каза това веднага след като Спайсър подаде оставка, несъгласен с назначаването на Скарамучи, отбелязва АП.

Прибъс и Спайсър са работили години наред заедно в Националния комитет на Републиканската партия. Прибъс се е противопоставял на назначаване на Скарамучи в правителството, но въпреки това той каза, че с новия директор на комуникациите са много добри приятели.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 450 са пострадалите по време на протестите в Йерусалим
Над 450 са пострадалите по време на протестите в Йерусалим
Саджад Карим: Да бъдем оптимисти в политиката, но да гледаме реалистично
Саджад Карим: Да бъдем оптимисти в политиката, но да гледаме реалистично