НОВИНИ

​Шотландско кафене предлага убийствено лютив сладолед

Шотландското кафене "Олдуич" предлага убийствено лютив сладолед, който се сервира след предварително попълнена и подписана декларация за рисковете от консумацията, пише в. "Метро".

bnt avatar logo
от БТА
14:26, 11.02.2018
Чете се за: 00:28 мин.
Още
​шотландско кафене предлага убийствено лютив сладолед

Лютото предизвикателство носи марката "Respiro del Diavolo" /"Дъхът на Дявола"/ и е оценено на 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Сковил. От заведението предупреждават, че клиентът, пожелал специалитета, трябва да е навършил 18 години и да си дава сметка, че може да получи сериозни увреждания след консумацията му. Сладкарите пък са задължени да носят ръкавици, когато приготвят лютите сладоледени топки. Сладоледът е 500 пъти по-лютив от пиперливия сос Табаско.

Лудото кулинарно приключение започва в Италия, като сладоледът се изготвя по традиционна апенинска рецепта от 1936 г. Той "намира почва" в Шотландия, защото местните хора доста обичат лютото. "Дъхът на Дявола" обаче ще бъде истинско изпитание и за най-смелите сред тях. Опиталите сладоледа твърдят, че той наподобява експлозия на водородна бомба в устата. Една сладоледена топка струва 2 британски лири.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътнически самолет с над 70 души се разби край Москва
Пътнически самолет с над 70 души се разби край Москва
През новата седмица отново ни очакват валежи от дъжд и сняг
През новата седмица отново ни очакват валежи от дъжд и сняг