Шри Ланка забранява всякакво облекло, което закрива лицето. Това се казва в изявление на президента на страната, цитирано от местните медии. Забраната за покриване на лицето влиза в сила от утре. Мярката е в резултат на извънредната ситуация и серията от смъртоносни взривове, започнали на Великден, при които загинаха повече от 250 души, а 500 бяха ранени.

© БГНЕС

След нападенията силите за сигурност започнаха масирана операция в няколко района в опит да издирят организаторите на кървавите атаки.

Забраната влиза в сила само няколко дни след като мюсюлмански духовници призоваха жените да не покриват лицата си. Мюсюлманите в предимно будистката страна са около 10% от 21-милионното население. Повечето от мюсюлманите в Шри Ланка практикуват либерална форма на религията, а много малък брой жени покриват напълно лицата си.

15 души загинаха при престрелка в Шри Ланка

15 души загинаха при престрелка в Шри Ланка

15 души загинаха, а двама са тежко ранени при престрелка между полицията и предполагаеми ислямисти в Шри Ланка. Сред жертвите са 6 деца. Стрелбата е в...

Жертвите при атаките в Шри Ланка са по-малко

Жертвите при атаките в Шри Ланка са по-малко

Броят на жертвите при атаките срещу църкви и хотели в Шри Ланка е намален с около 100 и те са най-малко 253. Информацията е потвърдена от местното мин...