Три спортни клуба, които се подготвят в зала „Дунав” в Пловдив, са заплашени да останат без място за тренировка. Ако кметът Иван Тотев не утвърди графиците за работа между клубовете и Общинския детски комплекс на първи октомври може да се наложи...

Три спортни клуба, които се подготвят в зала „Дунав” в Пловдив, са заплашени да останат без място за тренировка. Ако кметът Иван Тотев не утвърди графиците за работа между клубовете и Общинския детски комплекс на първи октомври може да се наложи принудително извеждане на състезателите.

Съдебните спорове между директора на Общинския детски комплекс в Пловдив Атанас Куртенков и кмета Иван Тотев продължават вече месеци. С началото на новата състезателна година спортистите са най-потърпевши от ситуацията.

"Аз ще бъде принуден да изгоня клубовете с полиция от зала "Дунав", тъй като такава е заповедта на кмета Иван Тотев. Това е свръх абсурдно да гоним наши световни шампиони от зала, която не коства нищо на общината. Не виждам логика", каза директорът на ОДК Пловдив Атанас Куртенков.

Общинската администрация трябва да реши под каква форма клубовете по аеробика, художествена гимнастика и бойни изкуства ще продължат да тренират.

"Предоставили са график, ще го разгледаме, ще подпишем договори. Ще го ползват, но в случая не по този ред. Не е въпроса дали децата ще са в базата, а в това всеки да си спазва своята компетентност. Имаме намеса от различни институции, които се изземат компетенциите", каза кметът на града Иван Тотев.

На този етап клубовете се въздържат от коментар.