НОВИНИ

Le Parisien: Шумахер е излязъл от комата

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е в съзнание, съобщава френският вестник Le Parisien. Германецът бе приет преди 2 дни в болница в Париж за „тайно лечение“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:57, 11.09.2019
Чете се за: 01:06 мин.
По света
parisien шумахер излязъл комата

"Да, той е под мое наблюдение и мога да ви уверя, че е в съзнание" - това е заявила една от сестрите, които се грижат за легендата във Формула 1 Михаел Шумахер в парижката болница Жоржи Помпиду, твърди френското издание Le Parisien. Преди 2 дни германецът бе приет в лечебното заведение за „специализирано тайно лечение“ със стволови клетки.

На Шумахер бе извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в кардиохирургията Филип Менаш, като до момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му, но една от сестрите в болницата е разкрила, че той е дошъл в съзнание, твърди френският вестник. На седемкратния световен шампион е извършена сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя "може да прави чудеса".

Добрите новини за състоянието на Шумахер идва по-малко от 24 часа, след като той бе посетен в болницата от близкия си приятел Жан Тод. Французинът бе начело на Ферари по време на най-успешния период в кариерата на Шумахер, като двамата са много близки. Тод е направил 45-минутна визитация на Шумахер вчера следобед, като след това не даде никаква информация за състоянието на германеца.

БГНЕС припомня, че 50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Шумахер е широко определян като един от най-големите състезателни пилоти на всички времена. Той има спечелени 91 състезания и 155 подиума - повече от всеки друг пилот във Формула 1. Той се оттегли от кариерата си на пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размерът на фискалния резерв към 30 юни е 11,7 млрд. лева
Размерът на фискалния резерв към 30 юни е 11,7 млрд. лева
Полицейски акции за футболни измами в Белгия, Монако и Лондон
Полицейски акции за футболни измами в Белгия, Монако и Лондон