НОВИНИ

Швед ритна в главата камериерка в Слънчев бряг

53-годишен турист от Швеция без причина изрита камериерка във фоайето на хотел в Слънчев бряг. Жената е със счупена долна челюст. Мъжът е задържан за 48 часа. Главния прокурор Сотир Цацаров беше категоричен, че полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към всяко нарушение по морските ни курорти и няма да пестят усилия за осигуряване на спокоен летен сезон.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:03, 06.06.2017
5897
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Шведския турист пристигнал заедно с брат си на 4 юни в Слънчев бряг. От записа на охранителните камери се вижда как без видима причина мъжът внезапно рита в главата камериерката, която почиствала коридора. 63-годишната жена изпаднала в безсъзнание.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: След като тя се е окопитила, е потърсила съдействие на полицейските служители от Районното управление в Несебър, които буквално за минути са установили самоличността на извършителя на деянието.

Обвинението срещу шведския гражданин е за лека телесна повреда, която е причинена по хулигански подбуди. Главният прокурор остро осъди поведението на шведския турист и заяви, че компетентните органи ще бъдат безкомпромисни в такива случаи.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Чуждестранният турист, независимо дали той е от страна на ЕС, или вън от ЕС, е длъжен да спазва българските закони. Той не може да си позволява поведение, което унижава българските граждани, особено пък тия граждани, които работят в места, които на практика обслужват него - чуждестранния турист. Позволява ли си го, влиза в ареста. Това е нашата логика.

От прокуратурата казаха, че ще поискат постоянна мярка "задържане под стража" на туриста. Установява се дали е употребил алкохол, или наркотици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Най-горещата екзопланета
ДРУГИТЕ новини: Най-горещата екзопланета
Бум на кражби от възрастни хора посред бял ден в Русе
Бум на кражби от възрастни хора посред бял ден в Русе