НОВИНИ

Шведът, ритнал камериерка, е под домашен арест в хотел

След закрито заседание на 18-и юли Бургаският окръжен съд е пуснал под домашен арест шведа Ралф Сундберг, изритал камериерка в главата. Медиите не бяха уведомени за новата мярка за неотклонение, а съдия Светлин Иванов е разрешил шведът да бъде настанен в апартамент в хотел в Слънчев бряг. Управителят обаче отказал да го приеме и Ралф бил настанен в друг хотел, който не фигурира в документите, представени пред съда. Прокурорът по делото ще иска ново заседание.

bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 21.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Софийският адвокат на Ралф Сундгрен е използвал вратичка в закона, която позволява частна жалба по дадено дело да се гледа при закрити врата. Това обяснява факта, че прокуратурата в Несебър, която е повдигнала обвинението срещу шведа не е била уведомена за промяната на мярката. Съдебната охрана е установила новият адрес на който пребивава Ралф Сундгрен.

Радост Бошнакова, районен прокурор - Несебър: Днес пък аз ще направя като разследване защо адвокатът си е позволил да представя документи с невярно съдържание, поради простата причина, че собственикът на хотела „Планета“ е казал, че е нямало в никой момент сключен договор за наем или предплащане, резервация или каквото и да е с това лице.

Според прокурор Бошнакова адвокатът е представил документ, че Ралф има сключен договор за наем и това е била обосновката за решението на съда за домашен арест. Открихме хотела в който сега се намира Ралф. Той не пожела да разговаря с нашия екип. Една от камериерките научи от журналистите какъв човек е настанен при тях.

Катя Господинова, камериерка: Всеки би се притеснил, не е приятно някой да е така настроен срещу него агресивно.

Служители на Съдебна охрана пристигнаха на проверка в апартамента, където е настанен Ралф Сундгрен.

Радост Бошнакова, районен прокурор - Несебър: Просто хотелът е проявил благосклонност да го приеме, като опасността той да се укрие не е отпаднала. Напротив, тя съществува.

Полицейски служители ще проверяват периодично дали шведът е в апартамента, но опасността да изчезне е реална, добави прокурор Бошнакова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вирджиния Петрова се казва съдията по делото за КТБ
Вирджиния Петрова се казва съдията по делото за КТБ
Един убит при сблъсъци между палестинци и израелската полиция в Йерусалим
Един убит при сблъсъци между палестинци и израелската полиция в Йерусалим