НОВИНИ

Швейцарската гвардия на Ватикана в снимки

Гвардейците все още трябва да отговарят на няколко изисквания - швейцарска гражданство, възраст от 19 до 30 години, ръст не по-малък от 174 сатиметра.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:52, 05.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
швейцарската гвардия ватикана снимки

Снимките са на фотографа Фабио Мантеня и показват бита на най-малката армия в света.Швейцарската гвардия съществува вече 510 години. Създадена е по разпореждане на папа Юлий Втори.

В средните векове, швейцарските войници са били прочути с безграничната си преданост към сюзерена. Парадните униформи на войниците са по рисунки на Микеланджело.

И до днес, гвардейците пазят входовете на Ватикана, покоите на папата и на държавния секретар, дават информация на богомолците.

Войниците полагат клетва за вярност на 6 май. Датата е свързана със спасяването на папа Климент от войската на император на на Свещената Римска империя Карл Пети.

Гвардейците все още трябва да отговарят на няколко изисквания - швейцарска гражданство, възраст от 19 до 30 години, ръст не по-малък от 174 сантиметра. Те трябва да са ергени или да се женят със специално разрешение и то само за католичка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнителни кашони пред банков клон в Русе
Съмнителни кашони пред банков клон в Русе
Русенските лекари подкрепят националния протест
Русенските лекари подкрепят националния протест