НОВИНИ

Сиамски близнаци се нуждаят от лечение

Фондът за лечение на деца в чужбина за втори път отказа да даде разрешение за разделянето на сиамските близнаци от Сливен. Двете бебета се родиха в края на август миналата година, а по време на бременността на 14-годишната им майка никой от лекарите в Сливен не е разбрал, че тя носи сиамски близнаци. В момента Янко и Богдан са настанени в „Дом майка и дете" в Бургас, но състоянието им се влошава с всеки изминал ден.

bnt avatar logo
от Оператор: Веселин Минчев
11:14, 28.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

14-годишната Мария разказва, че още от самото си раждане бебето Янко е в кома, няма жизненоважни органи и двамата с братчето му Богдан са с обща храносмилателна и кръвоносна система.

Мария - майка на сиамските близнаци: „Богдан е добре, смее се играе си, но Янко не е добре!"

За това майката и близките ѝ настояват спешно бебета да бъдат оперирани и разделени, за да може бебето Богдан да бъде спасено. До момента обаче у нас няма лекар, който да се съгласи да извърши рискованата операция.

Мария Ангелова - баба на сиамските близнаци: „Богдан е живо и здраво дете, искаме да си го приберем. Въпрос: Има ли някаква аргументация в становището на Фонда за лечение на деца? - Че е анатомично невъзможно, пълноценно неосъществимо в България!"

Близките на Мария са решени да не спират да търсят начини сложната операция по разделянето им да бъде извършена в чужбина.

Анка - баба на сиамските близнаци: „Тази болка е много ужасна. Това е невъзможна работа да ни оставя така и да ни кажат намерете си лекари!"

Лекарите у нас обаче са категорични, че операцията е невъзможна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е гарантът за териториалната цялост и независимостта на Македония
България е гарантът за териториалната цялост и независимостта на Македония
Одобрени са още 31 проекта за ремонт на храмове
Одобрени са още 31 проекта за ремонт на храмове