НОВИНИ

Сидеров и Бареков готови за голям консервативен блок, който да управлява с ГЕРБ

Лидерите на "Атака" и на "Презареди България" - Волен Сидеров и Николай Бареков имат готовност да създадат голям консервативен блок, който да участва в управлението на страната заедно с ГЕРБ след следващите парламентарни избори - това стана ясно на конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България". Преди форума двамата, заедно с президента на Алианса на европейските консерватори и реформисти Ян Захрадил, бяха на среща с премиера Бойко Борисов.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:10, 12.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

На срещата с премиера е била обсъдена възможността за съвместни действия на консерваторите с Европейската народна партия в контекста на променящите се нагласи на избирателите в Европа.

Участниците в конференцията бяха убедени, че консерваторите ще успеят да изместят социалдемократическите партии и ще са фактор в избора на следващата Европейска комисия. Стана ясно, че "Атака" е взела решение да депозира документи за членство в Алианса на консерваторите и реформистите.

Волен Сидеров - председател на "Атака": В каква Европа ще живеем след изборите за Европарламент - Европа залята от незаконни емигранти, на обезличените нации, заличените традиции и религии или в Европа на отечествата, които си сътрудничат запазвайки своята идентичност, национална особеност, култура и език.
Николай Бареков - евродепутат, председател на "Презареди България": Тук сме с г-н Волен Сидеров и съм поканил г-н Ян Захрадил не да създаваме нови противници в България, консерватизмът няма необходимост от такива, а за да обединим, да дадем път на едно голямо патриотично - консервативно обединение. Имаме огромен шанс консерваторите да се преборят за втора политическа сила в България.

Волен Сидеров държеше да уточни, че е рано да се пристъпва към предизборни съюзи, но стремежът му е едно бъдещо обединение да бъде по формулата "Патриоти + ", в която той държи да бъдат и сегашните му коалиционни партньори от НФСБ и ВМРО. Той очаква техния отговор, защото по думите му, моментът е исторически за Европа и за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромен успех за постановката на Турандот на Софийската опера в Япония
Огромен успех за постановката на "Турандот" на Софийската опера в Япония
Заподозреният за убийството на Виктория Маринова призна частично вината си
Заподозреният за убийството на Виктория Маринова призна частично вината си